Ο κινεζικός γίγαντας μίσθωσης διαδρομών, Didi Global, ανέφερε το Σάββατο πτώση κατά 19% σε ετήσια βάση, στα έσοδα του 2022, καθώς τα lockdown που επιβλήθηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και μια απόφαση των ρυθμιστικών αρχών επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματά της.

Στην πρώτη ετήσια έκθεσή της από τότε που διαγράφηκε από το χρηματιστηριακό ταμπλό της Wall Street πέρυσι, η Didi ανακοίνωσε ότι τα συνολικά της έσοδα μειώθηκαν στα 140,79 δισεκατομμύρια γιουάν (20,37 δισεκατομμύρια δολάρια) κυρίως «λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 το δεύτερο και τέταρτο τρίμηνο του 2022» που έπληξαν τις δραστηριότητές της στην κινεζική επικράτεια.

Ρόδος: Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και Uber μετά το βανδαλισμό οχημάτων της εταιρείας

Η Κίνα επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα πέρυσι, γεγονός που απέφερε σοβαρά πλήγματα στην οικονομία της. Οι περιορισμοί αυτοί καταργήθηκαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η καθαρή ζημία που αποδίδεται στη Didi Global μειώθηκε στα 23,78 δισεκατομμύρια γιουάν το 2022, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά των 49,34 δισεκατομμυρίων γιουάν το 2021, βοηθούμενη από παράγοντες όπως τα επενδυτικά κέρδη, αναφέρει η έκθεση.

Απώλειες πέρσι, ανάπτυξη φέτος

Οι δραστηριότητές της στην Κίνα κατέγραψαν απώλειες το 2022, αν και η Didi ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην ανάπτυξη φέτος, επικαλούμενη την ταχεία ανάκαμψη των ταξιδιών σε όλη την Κίνα μετά το τέλος των περιορισμών της COVID-19.

Τον Μάρτιο, οι ημερήσιες συναλλαγές της Didi αυξήθηκαν κατά 42% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και διαμορφώθηκαν σε 28,2 εκατομμύρια κατά μέσο όρο.

Η Κίνα ήρε την 18μηνη απαγόρευση της Didi νωρίτερα αυτό το έτος η οποία της είχε επιβληθεί από Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της χώρας και η οποία διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο λόγω παραβιάσεων της ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Η εταιρεία διαγράφηκε από τη Wall Street, δεκάδες εφαρμογές της απαγορεύτηκαν από μεγάλα app stores και πλήρωσε τo μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε σε κινεζική εταιρεία τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή