Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων στη Γαλλία – ο οποίος επιβαρύνει σημαντικά τους καταναλωτές – αναμένεται να υποχωρήσει έως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός της κυβέρνησης Olivia Gregoire.

«Μέχρι να επιστρέψουν οι άνθρωποι από τις διακοπές τους τον Σεπτέμβριο, θα έχουμε μια ορατή μείωση στις τιμές που βλέπετε στα ράφια και όσον αφορά τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων, δήλωσε η Γκρεγκουάρ, η οποία είναι υπουργός της κυβέρνησης αρμόδια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), στο ραδιόφωνο France Inter.

Γερμανία: Απρόσμενη υποχώρηση του πληθωρισμού

Τα σχόλια της υπουργού  απηχούν εκείνα του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων θα αρχίσει να υποχωρεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 28 Απριλίου έδειξαν ότι η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% το πρώτο τρίμηνο, παρά τις απεργίες κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά ο πληθωρισμός παρέμεινε επίμονα υψηλός.

Το επίπεδο του πληθωρισμού της Γαλλίας αυξήθηκε στο 5,9% τον Απρίλιο από 5,7% τον Μάρτιο. Το επίπεδο του γαλλικού πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 6,9%, όπως μετράται από τον εναρμονισμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή