Η PNC Financial Services Group και η JPMorgan Chase  συγκαταλέγονται στις τράπεζες που πρόκειται να υποβάλουν τις τελικές προσφορές για την First Republic Bank  μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησιογραφικοπύ πρακτορείου Reuters.

Η Federal Deposit Insurance Corp αναμένεται να ανακοινώσει την συμφωνία το βράδυ της Κυριακής πριν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές, με τη ρυθμιστική αρχή να είναι πιθανό να πει ταυτόχρονα ότι έχει κατασχέσει την τράπεζα, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αυτό το σενάριο θα δημιουργούσε τη μικρότερη αναστάτωση στους πελάτες της First Republic, οι οποίοι θα ξεκινούσαν την εβδομάδα γνωρίζοντας ότι η τράπεζά τους ανήκει πλέον σε έναν οικονομικά σταθερό φορέα.

First Republic: Προσφορές καλούνται να καταθέσουν οι αμερικανικές τράπεζες

Μέχρι στιγμής και όπως είναι αναμενόμενο δεν γίνονται επίσημα σχόλια από τους πρωταγωνιστές.

Η FDIC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια. Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η «δημοπρασία» της πολύπαθης τράπεζας μπορεί να τερματίσει μια ταραχώδη περίοδο για τις μεσαίες τράπεζες των ΗΠΑ. Μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, η προσοχή στράφηκε στην First Republic ως τον πιο αδύναμο κρίκο στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Οι μετοχές της τράπεζας βυθίστηκαν κατά 90% τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια κατέρρευσαν περαιτέρω αυτή την εβδομάδα αφού η First Republic αποκάλυψε το μέγεθος των προβλημάτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή