Πιέσεις αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη σειρά του συντάσσεται στην “παγκόσμια αναμονή” για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,63% στις 1.078,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετική αναμονή μετά την Πρωτομαγιά

Την ώρα που ο επενδυτικός κόσμος προσπαθεί να “χωνέψει” μία ακόμη χρεοκοπία αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας, οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να λύσουν ένα κρίσιμο δίλημμα. Να αυξήσουν κι άλλο τα επιτόκιο προκειμένου να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ή να σταματήσουν, έστω και προσωρινά, τη νομισματική σύσφιξη ώστε να μην προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο. Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στην πρώτη επιλογή, δεδομένου του ότι αναμένονται αυξήσεις τόσο από τη Federal Reserve όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, με το δίλημμα να μεταφέρεται στις επόμενες συνεδριάσεις τους.

Στη ζώνη των 1080 μονάδων

Έτσι το ΧΑ βρίσκεται και πάλι στη ζώνη της στήριξης των 1.080 μονάδων, η οποία μπορεί να αποδειχθεί αδύναμη, δεδομένου και του ανοιχτού εκλογικού μετώπου της χώρας. Εάν διασπαστεί πράγματι, θα επιταχυνθεί η κίνηση στην ζώνη των 1.035-1.040 μονάδων, αλλά όσο οι 1.070 μονάδες συντηρούνται, η τάση μεσοπρόθεσμα είναι επιθετική ανοδική.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι αυξημένες στην Εθνική, καθώς σημειώνει απώλειες 2,49%, με τις ΕΥΔΑΠ, Eurobank και Μυτιληναίο επίσης να βρίσκονται υπό πίεση. Πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Titan, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Πειραιώς, Autohellas, Ελλάκτωρ και Σαράντης, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Quest, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες