Στο κόκκινο φαίνεται ότι αρχίζει ο Μάιος για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχεται στο μεγαλύτερο μέρος των τίτλων του, καθώς συνεχίζονται οι κινήσεις μείωσης του ρίσκου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,69% στις 1.077,63 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά σταδιακά ροκανίζει τα κέρδη του Απριλίου, “επιλέγοντας” προφανώς να διορθώσει χαμηλότερα, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου. Και αυτή η εικόνα επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα, αποτυπώνοντας την απροθυμία των αγοραστών να απορροφήσουν στα επίπεδα ακόμη και τη μικρή προσφορά.

Άλλωστε, το κλίμα εξαρτάται από την προεξόφληση για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, με κυριότερο μέλημα όλων την άμεση και καθαρή εκλογή κυβέρνησης, διότι πολύ απλά η ακυβερνησία (έστω και μεταβατική-υπηρεσιακή) είναι το χείριστο σενάριο για την οικονομία και τις χρηματαγορές. Σε αυτό το πλαίσιο, εάν χαθούν οι 1.080 μονάδες, η επόμενη στήριξη φαίνεται στις 1040-1045 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Εθνική, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Σαράντης, ΔΕΗ, Quest, Titan, ΟΛΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Motor Oil και Jumbo. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Aegean, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών