Με 1 δισ. λίρες επιπλέον θα «γεμίσουν» τα ταμεία της Βρετανίας τον Μάϊο, κυρίως λόγω της στέψης του βασιλιά Καρόλου και τη διοργάνωση της Eurovision στο Λίβερπουλ αργότερα τον ίδιο μήνα, όπως αναφέρει ο Guardian.

Τα έσοδα του μεγάλου λιμανιού της Βρετανίας, θα αυξηθούν κατά 40 εκατ. λίρες, καθώς δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές της Eurovision «κατακλύζουν» την πόλη για να παρακολουθήσουν από κοντά τον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Βρετανία: Ειδικές προσφορές για όσους ονομάζονται Κάρολος ή Καμίλα

Εισροή τουριστών και «ζεστού» χρήματος

Το Λίβερπουλ, το οποίο κέρδισε στο «νήμα» τη Γλασκώβη για να επιλεγεί ως οικοδεσπότης, αφού η περσινή νικήτρια, η Ουκρανία, δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει την εκδήλωση εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, αναμένει μια εισροή επισκεπτών.

Η Joanne Anderson, η δήμαρχος του Λίβερπουλ, έχει υποσχεθεί το «καλύτερο πάρτι», ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία για τη παρουσίαση ενός τραγουδιού –  την ημέρα του τελικού ως έκφραση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

«Όχι μόνο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθούν αυτό το εμβληματικό γεγονός, αλλά αναμένουμε επίσης 100.000 επιπλέον επισκέπτες να μείνουν και να απολαύσουν τη φανταστική περιοχή μας, κάτι που φυσικά σημαίνει τεράστια ώθηση στις δαπάνες των επισκεπτών», δήλωσε η Janice Mears, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Liverpool City Region Growth Company.

Το Λίβερπουλ αναμένει έσοδα περίπου 28 εκατομμύρια λίρες από δαπάνες ξένων τουριστών, ενώ επισκέπτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσθέσουν τουλάχιστον άλλα 12 εκατομμύρια λίρες.

Η πρόβλεψη της τράπεζας NatWest, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία δαπανών εγχώριων και διεθνών επισκεπτών από το Visit Britain, περιλαμβάνει δαπάνες για ξενοδοχεία ,φαγητό και ψυχαγωγία.

Οι ημιτελικοί του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 11 Μαΐου, με τον τελικό να διεξάγεται στις 13 Μαΐου.

Στο 1 δισ. τα έξτρα έσοδα τον Μάϊο

Η UK Hospitality εκτίμησε ότι ένας συνδυασμός της στέψης του Βασιλιά Καρόλου, μιας σειράς τραπεζικών αργιών και του διαγωνισμού της Eurovision θα μπορούσε να δώσει ώθηση 1 δισεκατομμυρίου λιρών για τον κλάδο της φιλοξενίας αυτόν τον μήνα.

«Ο Μάιος έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ιστορικός μήνας για τον τομέα της φιλοξενίας», δήλωσε η Kate Nicholls, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή