Η μακροχρόνια ασθένεια κοστίζει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου 43 δισεκατομμύρια λίρες (53,6 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, ή περίπου το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σύμφωνα με μια μελέτη που εντείνει την πίεση για κυβερνητική δράση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Δημόσιας Πολιτικής ανέφερε ότι κάθε νέα ασθένεια κοστίζει στους ανθρώπους έως και 2.200 λίρες ετησίως, αναγκάζοντάς τους να παραιτηθούν ή να εργαστούν λιγότερο.

Βρετανία: Εκτόξευση των παθήσεων ψυχικής υγείας – Εκατομμύρια οι χαμένες εργατοώρες

Κοστίζει στην ανάπτυξη

Τα ευρήματα προσδιορίζουν την υγεία ως έναν από τους παράγοντες που παρασύρουν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, για την οποία η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι μπορεί να δυσκολευτεί να παράγει οποιαδήποτε ανάπτυξη το επόμενο έτος σε μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις που έχουν καταγραφεί.

«Η καλύτερη υγεία είναι το καλύτερο φάρμακο για την οικονομική μας αδιαθεσία», δήλωσε ο Κρις Τόμας, επικεφαλής της επιτροπής του IPPR για την υγεία και την ευημερία, σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. «Η οικονομία μας αντιμετωπίζει μια σειρά αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων: χαμηλή παραγωγικότητα, χαμηλή ανάπτυξη, διευρυνόμενη ανισότητα και ιστορική πτώση του βιοτικού επιπέδου».

Η δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι οι βελτιώσεις στην υγεία θα μπορούσαν να αυξήσουν τις αποδοχές, κυρίως τους μισθούς των γυναικών , μειώνοντας τη διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων.

Η μεγαλύτερη αύξηση της 20ετίας

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της ασθένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να αυξάνεται. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη έδειξαν ότι οι ώρες εργασίας που χάθηκαν λόγω ασθένειας αυξήθηκαν κατά 2,6% το 2022, η μεγαλύτερη αύξηση από το 2004.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χειρότερα αποτελέσματα για την υγεία από τις περισσότερες άλλες συγκρίσιμες χώρες – και αυτό έχει τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος», δήλωσε η Sally Davies, πρώην επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου για την Αγγλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή