Πάνω από τις 1.090 μονάδες επανήλθε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει ανάσες στον γενικό δείκτη λίγες μονάδες πάνω από τις στηρίξεις του, οι οποίες δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,78% στις 1.095,96 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα επίπεδα των 73 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Νευρική αναμονή

Πλησίον αλλά χαμηλότερα των 1.100 μονάδων βρέθηκε σήμερα το ΧΑ, το οποίο αν και κατάφερε να ξεπεράσει την πρωινή νευρικότητα, δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα της συσσώρευσης στην οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες. Και για να το κάνει αυτό χρειάζεται να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι αφήνει πίσω του την πλάγια γραμμή και να μην περιορίσει την αντίδραση που καταγράφεται σήμερα στο πλαίσιο της παλίνδρομης κίνησης εντός στενού εύρους.

Εστίες αβεβαιότητας

Και μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να έχει τα τεχνικά περιθώρια να βοηθήσει, ωστόσο, το μήνυμα απέχει ακόμη πολύ από το να δοθεί. Και πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν οι εστίες αβεβαιότητας, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, είναι ακόμη ενεργές. Κεντρικές Τράπεζες, αμερικανική τραπεζική κρίση και εκλογές, είναι το τρίπτυχο της αβεβαιότητας για την ελληνική αγορά, η οποία προς στιγμήν επιλέγει να ταλαντευτεί ανάμεσα στις 1.080 – 1.100 μονάδες, χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα, αλλά και χωρίς να αφήνει στους πωλητές να νομίσουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Έτσι, οι εντολές, όπως μαρτυρά και ο τζίρος, γίνονται πολύ επιλεκτικά, υπό το φόβο να μην “ανοιχτεί” πολύ το ρίσκο.

Επίσης, όλα καθορίζονται από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, καθώς είναι προφανές ότι ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα και η πρώτη εικόνα από την πρώτη Κυριακή, θα κρίνει τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια στο ΧΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΧΑ δεν παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις. Άλλωστε, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη Fed και αύριο στην ΕΚΤ, όπου θα δοθούν τα νέα ύψη των επιτοκίων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή ήταν η άνοδος σε Πειραιώς (+4,71%) και Eurobank (+3,97%), με τις Alpha Bank, Coca Cola, Βιοχάλκο, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή να πλαισιώνουν την “ομάδα” της αντίδρασης. Θετικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ, ενώ από την άλλη αρνητικά οι Autohellas, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Titan και ΔΕΗ. Σημαντικές ήταν οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Λάμδα, Aegean, Ελλάκτωρ, Quest και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών