Απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν οι προσλήψεις σε ιδιωτικές εταιρείες τον Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 296.000, από 142.000 τον προηγούμενο μήνα και πολύ μπροστά από την εκτίμηση του Dow Jones για 133.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιούλιο του 2022.

Η άνοδος έρχεται παρά τις προσπάθειες της Federal Reserve να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και ειδικότερα να τιθασεύσει μια ισχυρή αγορά εργασίας που έχει προσθέσει περισσότερες από 800.000 θέσεις εργασίας φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP. Η ανισορροπία της ζήτησης έναντι της προσφοράς στην αγορά εργασίας έχει δημιουργήσει ισχυρά μισθολογικά κέρδη που αντανακλώνται στις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις.

Η Fed

Ένα θετικό σημάδι για τη Fed είναι ότι οι ετήσιοι μισθοί αυξήθηκαν κατά 6,7% το περασμένο έτος.

«Η επιβράδυνση της αύξησης των μισθών δίνει το σαφέστερο μήνυμα για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson. «Οι εργοδότες προσλαμβάνουν επιθετικά, ενώ κρατούν υπό έλεγχο τα μισθολογικά κέρδη καθώς οι εργαζόμενοι βγαίνουν από το περιθώριο».

Σύμφωνα με την ADP, η ταχύτερη αύξηση θέσεων εργασίας τον Απρίλιο σημειώθηκε στον τομέα της αναψυχής και της φιλοξενίας με άνοδο 154.000, ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας (69.000) και οι κατασκευές (53.000). Άλλοι τομείς που σημείωσαν ισχυρά κέρδη περιελάμβαναν τους φυσικούς πόρους και την εξόρυξη, με 52.000, και το εμπόριο, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, που πρόσθεσαν 32.000.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, που κατακλύζεται από καταθέσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο τριών περιφερειακών τραπεζών, έχασε 28.000 θέσεις εργασίας για τον μήνα. Η μεταποίηση δέχτηκε επίσης πλήγμα, με μείωση 38.000 θέσεων εργασίας, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε συρρίκνωση τους τελευταίους έξι μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή