Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν όψει της έναρξης της επόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με νέα απόφαση για την νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση που ξεπέρασε τις 14 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,433%. Η απόδοση του 2ετούς κατρακύλησε κατά 19 μονάδες βάσης στο
διαπραγματευόταν στο 3,945%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινάει σήμερα την συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί αύριο, όπου αναμένεται να ανακονώσει την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τις υποδείξεις σχετικά με το πότε είναι πιθανό να διακοπούν οι αυξήσεις των επιτοκίων ή να αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων. Από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, οι αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα επιτόκια ενδέχεται να χρειαστεί να παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες σχετικά με τα υψηλότερα επιτόκια που ασκούν πίεση στην οικονομία και οδηγούν σε ύφεση έχουν εξαπλωθεί μεταξύ των επενδυτών. Το πρώτο τρίμηνο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση, πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η έρευνα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη ροή εργασίας έδειξε επίσης χαλάρωση στην αγορά εργασίας, με την αύξηση των νέων θέσεων εργασίας να υπολείπεται των προσδοκιών τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές