Χωρίς την υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής, θα μπορούν αν προχωρούν τις εργασίες για τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης οι δικαιούχοι του Εξοικονομώ 2021.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός έξι μηνών με κίνδυνο απένταξης της αίτησης εάν παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά με σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταργείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Εξοικονομώ: Τρεις στους 10 δικαιούχους εγκαταλείπουν το πρόγραμμα

Η σχετική τροποποίηση αναμένεται να συμπεριληφθεί άμεσα και στον οδηγό του προγράμματος αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είχε γράψει ο ΟΤ η ενεργειακή κρίση… γκρέμισε το «Εξοικονομώ 2021». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος από τους 25.300 υποψήφιους δικαιούχους για μονοκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα και πολυκατοικίες εγκρίθηκαν τελικά 17.252 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 8.048 αιτήσεις

Τα περισσότερα νοικοκυριά δεν προχώρησαν στις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας τους λόγω της εκτόξευσης του κόστους των πρώτων υλών που ακολούθησε την ενεργειακή κρίση. Μάλιστα, μηχανικοί εκτιμούν ότι το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί καθώς ακόμη και πολίτες που έχουν ξεκινήσει τις εργασίες ενδέχεται να μην τις ολοκληρώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green