Eνα δεύτερο γύρο απολύσεων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η καναδική Shopify, ενώ παράλληλα δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το Reuters.

H εταιρεία πούλησε το τμήμα logistics της στην ταχυδρομική εταιρεία Flexport, ανεβάζοντας τις μετοχές της που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, κατά 16% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Shell: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη του α’ τριμήνου

Η Shopify ανέφερε απροσδόκητα υψηλά κέρδη, καθώς περισσότεροι έμποροι χρησιμοποίησαν τα διαδικτυακά εργαλεία και τις υπηρεσίες στόχευσης για να προσελκύσουν πελάτες που αντιμετωπίζουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Μια σειρά από νέα εργαλεία έχουν ενθαρρύνει περισσότερες επιχειρήσεις από την Mattel έως την Coty να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στην εταιρεία να αυξήσει τα τέλη συνδρομής της.

Απολύσεων συνέχεια

Γνωστή ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές επιχειρήσεις, η Shopify είχε ενισχύσει το δίκτυο εκπλήρωσης των παραγγελιών της, όταν περίμενε ότι η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου υπό την πανδημία θα συνεχιστεί. Ωστόσο, μέχρι τα μέσα του 2022, είπε ότι είχε υπερεκτιμήσει τα επίπεδα ανάπτυξης και απέλυσε το 10% του εργατικού δυναμικού της τον Ιούλιο.

Την Πέμπτη ανακοίνωσε την έναρξη του δεύτερου γύρου, που αφορά ένα επιπλέον 10% των εργαζομένων.

Καθώς η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που έφερε η παγκόσμια πανδημία υποχωρεί, οι δαπάνες του Shopify εξετάζονται πιο προσεκτικά από επενδυτές που ανησυχούν ότιμπορεί να επιβαρύνουν τα κέρδη.

Η πώληση της μονάδας logistics Deliverr Inc, μιας εταιρείας που εξαγόρασε για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από ένα χρόνο πριν, πραγματοποιήθηκε σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Shopify μερίδιο 13% στη Flexport – μια startup στην οποία έχει επενδύσει στο παρελθόν.

Τα έσοδα τριμήνου ανέρχονται στα 1,51 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,43 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, κέρδος 1 σεντ ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για ζημιά 4 σεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή