Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 140 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία επτά ερευνητικών κόμβων τεχνητής νοημοσύνης και δημοσίευσε νέες οδηγίες για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι εξελίξεις έρχονται ενόψει της συνάντησης της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις με στελέχη της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, της Anthropic, της Microsoft και της OpenAI.

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στον στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν να περιορίσει τους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται γρήγορα. Το OpenAI είναι ο δημιουργός του ευρέως χρησιμοποιούμενου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, του ChatGPT — που ενισχύεται από μια επένδυση της Microsoft . Η Anthropic είναι μια άλλη κορυφαία startup.

Οι κίνδυνοι από τη χρήση της AI δεν σχετίζονται με την απώλεια θέσεων εργασίας

Οδηγίες

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται ταχύτατα, ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα δημοσιεύσει οδηγίες για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται επίσης να συμφωνήσουν να επανεξετάσουν τα προϊόντα τους στο επερχόμενο συνέδριο DEF CON για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τον Αύγουστο. Η χρηματοδότηση για τους προτεινόμενους ερευνητικούς κόμβους θα προέλθει από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των ερευνητικών ιδρυμάτων τεχνητής νοημοσύνης σε 25 σε όλη τη χώρα.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αρχίσει να διαταράσσει την καθημερινή ζωή με έναν κατακλυσμό από ψεύτικες εικόνες και βίντεο και κείμενα γραμμένο από ρομπότ, προκαλώντας ανησυχίες που κυμαίνονται από την εθνική ασφάλεια έως την παραπληροφόρηση. Η επιρροή γίνεται αισθητή και στην αμερικανική πολιτική: οι Ρεπουμπλικάνοι την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη ως απάντηση στην προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν είπε ότι «μένει να φανεί» εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη, προσθέτοντας τον περασμένο μήνα «θα μπορούσε να είναι».

«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ευθύνη, κατά την άποψή μου, να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή πριν τα κυκλοφορήσουν», είπε ο πρόεδρος πριν από μια συνάντηση με το Συμβούλιο Συμβούλων του για την Επιστήμη και την Τεχνολογία τον Απρίλιο.

Ο Λευκός Οίκος έχει θέσει την αντιμετώπιση της τεχνητής νοημοσύνης ως προτεραιότητα. Πέρυσι η κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα «Σχέδιο για τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης» και αργότερα σκιαγράφησε τη δημιουργία ενός Εθνικού Ερευνητικού Πόρου AI.

Τον Φεβρουάριο ο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα με στόχο να αποτρέψει την προκατάληψη και τις διακρίσεις στις τεχνολογίες από την έναρξή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον