Μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει το όνομα της εταιρείας και να συμπεριλάβει τα γράμματα A.I. (τεχνητή νοημοσύνη) έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας διάσκεψης για τα κέρδη της Meta την Τετάρτη, ο Ζάκερμπεργκ μίλησε για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες της να δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόσμο ή «metaverse», ώστε να επικεντρωθεί στην A.I. «τρέλα» που σαρώνει τη Silicon Valley.

«Έχει αναπτυχθεί ένα αφήγημα ότι κατά κάποιο τρόπο απομακρυνόμαστε από τον στόχο του “μετασύμπαντος”. Επομένως, θέλω απλώς να πω εκ των προτέρων ότι αυτό δεν είναι ακριβές», είπε ο Ζάκερμπεργκ. «Έχουμε επικεντρωθεί τόσο στην τεχνητή νοημοσύνη όσο και στο metaverse εδώ και χρόνια, και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε και στα δύο».

Ο 38χρονος Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία και μετρήσεις που δείχνουν την πρόοδο στο metaverse: «Περισσότερα από ένα εκατομμύριο Meta avatars έχουν δημιουργηθεί. Οι μισοί από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ακουστικά Quest VR της εταιρείας καθημερινά περνούν περισσότερο από μία ώρα μέσα στην εικονική πραγματικότητα».

Οι A.I. agents

Και στην προσπάθειά του να δείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και το μετασύμπαν αποτελούν μέρος της ίδιας ευρύτερης εταιρικής στρατηγικής, ο Ζάκερμπεργκ εισήγαγε έναν νέο όρο στη συζήτηση: «A.I. agents».

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε agents A.I. σε δισεκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Ζάκερμπεργκ, στην πρώτη από τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες επικαλέστηκε αυτά τα μυστηριώδη νέα όντα την Τετάρτη. (Ο όρος «πράκτορας A.I.» δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά σε καμία από τις κλήσεις κερδών του 2022 της εταιρείας).

Το ποιοι – ή τι – είναι αυτοί οι «πράκτορες» που θα απελευθερωθούν σύντομα είναι ανοιχτό στη φαντασία του καθενός, αν και ο Ζούκερμπεργκ έδωσε κάποιες ενδείξεις. Οι «πράκτορες» θα έχουν «νόημα» και θα είναι «χρήσιμοι» σε κάθε είδους ανθρώπους, είπε, είτε είστε χρήστης του Facebook, είτε δημιουργός, είτε επιχείρηση. Θα χειρίζονται την υποστήριξη πελατών για επιχειρήσεις σε εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Messenger Αλλά αυτοί οι πράκτορες θα έχουν επίσης σχήματα και σώματα — τουλάχιστον, στον εικονικό κόσμο.

«Η ενσωμάτωση των πρακτόρων A.I. θα εκμεταλλευτεί τη βαθιά επένδυση που έχουμε κάνει σε avatars τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Ζάκερμπεργκ σε άλλο σημείο.

Η μετοχή της Meta σημείωσε άνοδο 12% την Τετάρτη, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας και τα σχέδιά της να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα.

Μια αναφορά της Wall Street Journal τον Μάρτιο σημείωσε ότι η Meta έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για να χτίσει το metaverse του Ζάκερμπεργκ, αλλά ότι οι χρήστες και οι επιχειρήσεις μέχρι στιγμής δεν το έχουν αγκαλιάσει. Ίσως αυτό να αλλάξει όταν οι A.I. πράκτορες ανέβουν επί σκηνής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον