Η Meta Platforms σχεδιάζει τη μετάθεση των εργαζομένων από το τοπικό γραφείο του Instagram στο Λονδίνο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου περικοπών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, το γραφείο του Instagram στην βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί το επίκεντρο της ανάπτυξης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από όταν ο επικεφαλής της, Άνταμ Μοσέρι, μετακόμισε εκεί περίπου πριν ένα χρόνο.

Η Meta θέλει να δημιουργήσει τον… δολοφόνο του Twitter

Ο Μοσέρι σχεδιάζει να μετακομίσει πάλι στις ΗΠΑ, μαζί με τους υπαλλήλους που δεν έχουν απολυθεί, ανέφερε άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κίνηση δεν θα είναι οριστική μέχρι την ολοκλήρωση μιας απαιτούμενης περιόδου διαβούλευσης με την βρετανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Meta Platforms δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε ήδη από τον Μάρτιο σχέδια περικοπής 10.000 θέσεων εργασίας, μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ανασύνταξης που προωθήθηκε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που έστειλε η εταιρεία την Τρίτη, οι πλατφόρμες Facebook, WhatsApp, Instagram και το Reality Labs – το οποίο ασχολείται με τις δραστηριότητες της εικονικής πραγματικότητας και την μάσκα Quest – θα επηρεαστούν. Ένας ακόμη γύρος περικοπών πρόκειται να ακολουθήσει τον Μάιο.

Αξίζει επισήμανσης ότι το γραφείο του Instagram στο Λονδίνο ήταν η πρώτη του διεθνής παρουσία, ανοίγοντας το 2013. Σύμφωνα με το Bloomberg, εκεί απασχολούνται σήμερα περί τους 100 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή