Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, σε μια προσπάθεια να αφομοιώσουν τις τραπεζικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και τα στοιχεία από τις τοπικές οικονομίες.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 7.220 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,51%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,46% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,86%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Επιτόκια Αυστραλίας

Η τελευταία δήλωση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα έχει ήδη φθάσει στο μέγιστο επιτόκιο του 3,85%, σύμφωνα με την Commonwealth Bank of Australia.

“Η άποψή μας για αυτή τη σημαντική μελλοντική καθοδήγηση είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πρόθυμο να αυξήσει ξανά το επιτόκιο σε αυτόν τον κύκλο.  Όμως μια άλλη αύξηση του επιτοκίου θα απαιτούσε τα οικονομικά δεδομένα, ιδίως γύρω από τον πληθωρισμό, το ΑΕΠ, το ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς, να είναι ισχυρότερα από τις επικαιροποιημένες προβλέψεις τους”, έγραψαν οι οικονομολόγοι της CBA.

PMI υπηρεσιών Κίνας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών Caixin της Κίνας για τον Απρίλιο υποχώρησε στο 56,4 από το 57,8 του Μαρτίου, αλλά παρέμεινε σε αναπτυξιακά εδάφη, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο δείκτη για τη μεταποίηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας υπάρχει μια “ελαφρώς βραδύτερη” ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές