Η Warner Bros Discovery Aπώλειες 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατέγραψε η Warner Bros Discovery, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τους Financial Times , υπογραμμίζοντας το βαρύ κόστος που υφίστανται οι γίγαντες του Χόλιγουντ, καθώς στρέφουν τις επιχειρήσεις τους προς το streaming.

Η εταιρεία πίσω από το HBO, το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros και το CNN βρισκόταν στη μέση μιας αναδιάρθρωσης τον περασμένο χρόνο, καθώς προσπαθούσε να μειώσει το κόστος μετά τη συγχώνευση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Warner με την Discovery πέρυσι.

Netflix: Με… ψαλίδι σε τιμές και προσθήκη διαφημίσων θα κερδίσει νέους συνδρομητές;

Η Warner ανέφερε την Παρασκευή στους επενδυτές ότι αναμένει να αποκομίσει κέρδη ροής το 2023 – ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα – και ότι η μονάδα ροής της έκανε το πρώτο της λειτουργικό κέρδος το τρίμηνο που πέρασε.

Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 4% λίγο μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

Το HBO Max

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Warner Bros Discovery κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργεί το κανάλι, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, άνοιξε τα χαρτιά του πριν δύο μήνες περίπου και ανέφερε ότι δεν έχει κανέναν δισταγμό να ακυρώσει αρκετά από τα σόου και τις ταινίες του εάν αυτό συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Batgirl» που μπήκε στον πάγο για φορολογικούς λόγους, για να ακολουθήσουν δεκάδες άλλα προγράμματα το περσινό καλοκαίρι και το φθινόπωρο που δεν γυρίστηκαν ποτέ προκειμένου να μην πληρωθούν έξοδα διαμονής στα συνεργεία και το προσωπικό που θα απασχολούνταν σε αυτά.

Θύμα των περικοπών έπεσε και το φιλόδοξο «Westworld» που έμεινε με τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο του. Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και το «The Nevers», τη σειρά με τον Τζος Γουίντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο που κόπηκε στο πρώτο κιόλας μισό της εναρκτήριας σεζόν του το 2021 παρά τα διθυραμβικά σχόλια που εισέπραξε. Το δεύτερο μισό υποτίθεται ότι έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν θα προβληθεί στο HBO Max από όπου αποσύρθηκε επίσης το «Minx», μια διασκεδαστική σειρά για τη δημιουργία ενός «βρώμικου» περιοδικού για γυναίκες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή