Σε buy αναβαθμίζει τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τη θετική της στάση για το σύνολο του κλάδου. Διατηρεί δε ως κορυφαία επιλογή την Εθνική, ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες υπεραποδίδουν σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.

Τράπεζες: Ξεκινούν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2023

Όσον αφορά την Πειραιώς, η γερμανική τράπεζα προχωρά σε αναβάθμιση από hold σε buy με την τιμή στόχο στα 2,95 ευρώ από 1,8 ευρώ. Η Deutsche Bank αναβαθμίζει αντιστοίχως και τη Eurobank, με την τιμή στόχο στα 1,7 ευρώ από 1,45 ευρώ. Η σύσταση αγοράς παραμένει στα 1,6 ευρώ από 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, ενώ για την Εθνική ανεβαίνει στα 6,15 ευρώ από 5,1 ευρώ.

Εξυγίανση

Η εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών αποτελεί τον βασικό λόγο για την υπεραπόδοση των ελληνικών τραπεζών, καθώς πλέον διαφαίνονται οι προοπτικές ανάκαμψης μετά από υπερδεκαετή κάμψη.

Κατά τους αναλυτές της Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από εκροή καταθέσεων, κυρίως λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού ανάμεσα στους τέσσερις συστημικούς τραπεζικούς πυλώνες.

Δυναμική

Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση του όγκου των εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελεί σημείο-κλειδί για τη βελτίωση της προοπτικής των τραπεζών.

Η κεφαλαιακή επάρκεια σε συνδυασμό με την ανάταξη της κερδοφορίας, τέλος, επιτρέπουν στις περισσότερες τράπεζες να ανακοινώσουν την πρόθεση επαναφοράς των μερισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις