Η Ελλάδα είναι και φέτος ένα από τα πρώτα φαβορί στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Tui, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού, και «υποχρεώνονται» να προσθέσουν και νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο χαρτοφυλάκιο τους για να καλύψουν τη ζήτηση.

TUI: Ο πληθωρισμός δεν εμποδίζει τους Ευρωπαίους να οργανώνουν ταξίδια – Περισσότερες από το 2019 οι κρατήσεις φέτος

Σύμφωνα με τα στελέχη της η ισχυρή ζήτηση και προκρατήσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κω και τη Ρόδο. Αλλά και οι μικρότερα νησιά και άλλες περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική καθώς και η Δυτική Πελοπόννησος είναι επίσης περιζήτητοι.

«Αξίζει να κάνετε κράτηση σύντομα»

Ο Benjamin Jacobi, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην TUI Deutschland, λέει ότι «αξίζει να κάνετε κράτηση σύντομα: Η Ελλάδα είναι “in”».

Όπως και στη Μαγιόρκα, οι ξενοδοχειακές κλίνες σε ελληνικούς προορισμούς διακοπών εξαντλήθηκαν το καλοκαίρι του 2022. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η TUI συνεχίζει να επεκτείνει την προσφορά ξενοδοχειακών μονάδων φέτος, προσθέτει ο ίδιος.

Την τρέχουσα χρονιά, η TUI ανοίγει, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων TUI Suneo Althea Village στις παρυφές του Κάτω Δαράτσου κοντά στα Χανιά στη βορειοδυτική Κρήτη και το TUI Suneo Niriides Beach Hotel στο Ψαλίδι στην Κω νότια της πόλης της Κω. «Η επωνυμία μας TUI Suneo είναι πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες που γνωρίζουν τις τιμές», λέει ο Jacobi. «Οι διακοπές σε λογικές τιμές είναι ακόμη πιο σημαντικές για πολλούς φέτος».

Η TUI Group έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει περισσότερα από 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικές περιοχές για τα οποία μπορούν οι γερμανοί να κάνουν κράτηση. «Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από συνολικά 49 ξενοδοχεία TUI από τις επωνυμίες TUI Kids Club, TUI Blue, TUI Magic Life, Robinson, TUI Suneo και Atlantica» λέει ο Jacobi.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα Tui και Atlantica Hotels & Resorts, ανακοίνωσαν την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας τους.

TUIfly και TUI Cruises

Με 144 πτήσεις την εβδομάδα, η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για την TUIfly. Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο (53) και ακολουθούν η Ρόδος (35) και η Κω (35).

Τέλος η TUI Cruises προσφέρει κρουαζιέρες σε διάφορα δρομολόγια στην περιοχή. Για παράδειγμα, το Mein Schiff 5 σαλπάρει στις 11 Ιουνίου για το «7 Nights – Eastern Mediterranean Sea with Corfu» ταξίδι. Από την Κρήτη, πιάνει μετά Πειραιά, Κέρκυρα, Σικελία και Μάλτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός