Σε νέα ύψη έφτασε το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης καθώς η σε ύφος νεο-ντεκό κορυφή του υπερυψηλού ουρανοξύστη Brooklyn Tower από το αρχιτεκτονικό γραφείο SHoP Architects ολοκληρώθηκε.

Με τους 93 ορόφους του, ο πύργος που υλοποίησε η JDS Development έχει ήδη καταστεί τοπόσημο για τη συνοικία· με το μείγμα οικιστικών και εμπορικών χώρων είναι καθ’ οδόν προς το να επαναπροσδιορίσει το πώς οι Νεοϋορκέζοι ζουν και εργάζονται.

Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Το SHoP Architects τιμά με τον ουρανοξύστη την ιστορική Dime Savings Bank με μια σύγχρονη αλλά εμβληματική έκφραση της Αρ Ντεκό κληρονομιάς της: συνδυάζοντας μπαρόκ και σύγχρονες λεπτομέρειες, η κορυφή του κτηρίου είναι και «πραγματικά εντυπωσιακή και ακραία παιγνιώδης». Κολόνες από μαυρισμένο ατσάλι, χαλκό και μπρούντζο προσθέτουν καθετότητα στο ύψος του κτηρίου ενώ προεξέχουν από την επίπεδη οροφή του προς τον ουρανό.

Flatiron Building: Η ιστορία και η «ταλαιπωρία» ενός κτηρίου

Στο μεταξύ, τις προάλλες ένας ασυνήθιστος πόλεμος προσφορών ξέσπασε στα σκαλιά ενός δικαστηρίου του Μανχάταν.

Το εμβληματικό Flatiron Building της Νέας Υόρκης αποτέλεσε αντικείμενο πολυετούς διαμάχης μεταξύ των συνιδιοκτητών του, που οδήγησε σε δικαστική δημοπρασία. Μετά από μια καταιγίδα προσφορών, ένας εξωτερικός διεκδικητής, ο Τζέικομπ Γκάρλικ, εταίρος του επιχειρηματικού κεφαλαίου Abraham Trust, κατέβαλε 190 εκατομμύρια δολάρια για το ορόσημο στην οδό 175 Fifth Avenue.

Ο αντίπαλος του Γκάρλικ στη δημοπρασία, ο Τζέφρι Γκιούραλ, πρόεδρος της GFP Real Estate, είχε ένα προβάδισμα ως μερικός ιδιοκτήτης του κτηρίου, αλλά έχασε μετά από περίπου 40 λεπτά σπαζοκεφαλιάς μπροστά στο δικαστήριο.

Η πώληση ήταν το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας διαφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών του κτηρίου, κυρίως μεταξύ του Γκιούραλ και του κατόχου της πλειοψηφίας των μετοχών του κτηρίου, Νάθαν Σιλβερστέιν. Ατύπως, κάθε μέρος είχε δικαίωμα βέτο σε κάθε απόφαση για το κτήριο και το χρησιμοποιούσε συχνά, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η κανονική λειτουργία. Αρκετές αγωγές αργότερα, βρέθηκαν σε πολυέξοδο αδιέξοδο και με ένα κενό κτήριο. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο παρενέβη για να επιβάλει πλειστηριασμό σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας μόνο ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν