Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρκετά ανοιξιάτικος, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τα φυσιολογικά επίπεδα του Μαΐου.

Στις περισσότερες περιοχές τις χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια από το πρωί. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα ορεινά.

Η αστάθεια αναμένεται, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου, να είναι σχετικά περιορισμένη, κάτι που σημαίνει ότι οι μεσημεριανές βροχές στα ορεινά, θα εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο. Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα νότια, όπου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Και στην Κρήτη, τη Ρόδο και το Καστελόριζο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγεμα, και θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο το μεσημέρι τους 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 25-26 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στους 20-24 βαθμούς κατά μέσο όρο, οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο ασθενείς 2-3 μποφόρ. Στο Αιγαίο 3-5, στα κεντρικά και νότια τμήματα 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγη αραιή συννεφιά νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-26 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη τιμή θα είναι 2-3 βαθμούς πιο χαμηλή. Βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά η συννεφιά κατά τόπους θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-23 βαθμούς, νοτιάδες στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, στις περισσότερες περιοχές. Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται πιο πυκνές κατά τόπους νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η αστάθεια θα είναι σε χαμηλά επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες στα δυτικά, κεντρικά και νότια ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα προσεγγίσει τους 25-26 βαθμούς . Και το βόρειο ρεύμα στα πελάγη θα φτάσει τα 4-6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσει.

Την Τρίτη θα αλλάξει πάλι λίγο το σκηνικό του καιρού, με αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα, και βροχές στα κεντρικά και βόρεια, και το βράδυ στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα στους 24 βαθμούς, αλλά κυρίως στα βόρεια με 18 βαθμούς το μεσημέρι. Βοριάδες στα πελάγη με ένταση 4-6 μποφόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox