Να εδραιωθεί πάνω από τις 1.100 μονάδες επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τις βάσεις στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 1.116,75 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει σχεδόν υποδειγματική συμπεριφορά όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και κατά την περίοδο που το επενδυτικό κλίμα διεθνώς δεν είναι και το υποστηρικτικό. Και αυτή η συμπεριφορά έρχεται την ώρα που αρκετοί τίτλοι του δεν έχουν εκδηλώσει μια ισχυρή αντίδραση που θα έδινε ώθηση σε μια αγορά που αναζητά διαφοροποίηση από την εκλογική εστίαση.

Σύμφωνα με την Beta Sec, η εικόνα της θετικής αναμονής δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται εντός του εύρους συσσώρευσης. Η διαφυγή ωστόσο με κλείσιμο πάνω από τις 1.122 μονάδες θα βρεθεί αντιμέτωπη με το υψηλό του 2023, λίγο πάνω από τις 1.140 μονάδες. Η εικόνα αναμονής εκτιμά, δε, ότι θα συνεχιστεί, καθώς οι τζίροι παρά την άνοδο δεν ακολουθούν συμμετρικά και ενδεχομένως η δυναμική να αρχίσει να φθίνει προς τα μεσοπρόθεσμα σημεία αντίστασης της αγοράς.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι στηρίξεις σήμερα έρχονται από τα κέρδη σε ΔΕΗ, Alpha Bank και Εθνική, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Eurobank, Μυτιληναίος και Λάμδα. Στον αντίποδα, η Jumbo δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Aegean, Autohellas, Quest, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders