Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι αναζητούν κατεύθυνση μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα, εν αναμονή περισσότερων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και της απόφασης της Bank of England για τα επιτόκια. Σήμερα η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω της αργίας για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,5%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,03% στις 15.956 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 7.426 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η ιταλική Banca Monte Dei Paschi σημειώνει άνοδο 2,7%, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών είναι ανοιχτό στο να μειώσει το μερίδιο 64% που κατέχει στην τράπεζα.

Παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής, οι αγορές έχουν περάσει εβδομάδες προσπαθώντας να διαχειριστούν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, με την Τράπεζα της Αγγλίας να πρόκειται να συνεδριάσει για τον καθορισμό των επιτοκίων την Πέμπτη. Τόσο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησαν τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς να αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πτώση γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά 3,4% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή της βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα ένα χρόνο πριν.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση είχε η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και εξαρτημάτων σημείωσε πτώση 6,5% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, η κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού μειώθηκε κατά 3,4% και η παραγωγή στις κατασκευές διολίσθησε κατά 4,6% σε μηνιαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές