Στηρίξεις σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένου να συντηρήσει τον θετικό του ρυθμό, κόντρα στις διορθωτικές κινήσεις που ακολουθούν εκείνοι που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 1.116,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 48 εκατ. ευρώ.

Μπαίνουμε σταδιακά στο τελευταίο δεκαήμερο μέχρι τις εκλογές και το ΧΑ δείχνει να θέλει να συντηρήσει τα επίπεδα δημιουργώντας ένα καλύτερο μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις του. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο “Αντικριστής” στη στήλη του, το ταμπλό μπορεί να μην έχει προεξοφλήσει κάτι καλό, αλλά δεν έχει προεξοφλήσει και κάτι κακό.

Κινείται πλάγια ανοδικά

Πράγματι, από την ανακοίνωση των εκλογών στο υπουργικό των τελών του Μαρτίου το ΧΑ κινείται πλάγια ανοδικά, με μικρά βήματα και ακόμη μικρότερα πισωγυρίσματα. Και οι περισσότεροι τίτλοι συντηρούν τα επίπεδα τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μοναδικό αγκάθι είναι σαφώς ο χαμηλός τζίρος, ο οποίος μαρτυρά τη διστακτικότητα στο ταμπλό, αλλά και την απροθυμία πολλών να χάσουν τις θέσεις τους υπό το φόβο ενός ανοδικού ξεσπάσματος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ ξεχωρίζει με το +2,21% που καταγράφει, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα. Θετικά κινούνται οι  ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Eurobank, Titan, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Από την άλλη, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Autohellas, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες