Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού καθώς υποχωρεί το δολάριο εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα αποσαφηνίσουν περαιτέρω τις κινήσεις της Federal Reserve.

Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 2.024,95 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 2.032,40 δολάρια.

Πετρέλαιο: Η υποχώρηση των φόβων για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας ενισχύει τις τιμές

Οι τιμές είναι περίπου 3% χαμηλότερα από τα σχεδόν επίπεδα ρεκόρ που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα, πιεζόμενες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας συνεχιζόμενη ισχύ της αγοράς εργασίας.

Οι αγορές βλέπουν 91% πιθανότητες η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα τον Ιούνιο και 33% πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους αγοραστές από το εξωτερικό.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Fed για τις πιστώσεις και θα αντληθούν συμπεράσματα κατό πόσο τα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν αυστηροποιήσει τους όρους δανεισμού μετά την πτώχευση τριών αμερικανικών τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες.

«Εάν τα προβλήματα μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών επανέλθουν στο προσκήνιο, αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα άνοδο για αυτό το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity, Χαν Ταν.

Μαζί με τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που αναμένεται την Τετάρτη, οι traders παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις γύρω από το ανώτατο όριο χρέους.

Το ασήμι  υποχώρησε κατά 0,1% στα 25,61 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα αυξήθηκε κατά 2,5% στα 1.085,94 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 5,2% στα 1.568,44 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές