Ένα διαδραστικό εργαλείο με στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τη μεταφορά βοοειδών, χοίρων, πουλερικών και άλλων ζώων δημιουργεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, ο πίνακας στοιχείων αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο έρευνας, συγκεντρώνοντας πληροφορίες που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Για παράδειγμα, πάνω από το ένα τρίτο των μεταφορών ζώων υπερβαίνουν τις οκτώ ώρες, ενώ ένα ζώο μπορεί να μεταφερθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής του: χοίροι που εκτρέφονται και σφάζονται στη Γερμανία συχνά έχουν γεννηθεί στη Δανία ή στις Κάτω Χώρες, ενώ βοοειδή που γεννιούνται στη Γαλλία, την Ιρλανδία και τη Λιθουανία συχνά εκτρέφονταιι και σφάζονται στην Ισπανία ή την Ιταλία.

ΕΕ: Ποιες είναι οι τάσεις στη μεταφορά ζώων – Οι ευκαιρίες και τα κίνητρα

Οι εξαγωγές

Ενδεικτικά, μεταξύ 2017 και 2021, οι Κάτω Χώρες εξήγαγαν το μεγαλύτερο μέρος των χοίρων τους (33 εκατομμύρια) στη Γερμανία. Επίσης, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας βάσει ποσότητας από την ΕΕ ήταν η Λιβύη. Το ίδιο διάστημα, ο μεγαλύτερος σε αξία εισαγωγέας ζωντανών ζώων από χώρες της ΕΕ ήταν οι ΗΠΑ. Η αξία των εξαγωγών προς τη χώρα αυτή ανήλθε σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Στο πλαίσιο των ελεγκτικών εργασιών μας, συναντάμε πληθώρα δεδομένων. Αν και μεγάλο μέρος τους είναι ήδη ελεύθερο προς χρήση, οι πληροφορίες αυτές συχνά είναι διασκορπισμένες σε διάφορες βάσεις δεδομένων και δικτυακούς τόπους, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτές να μην είναι εύκολη. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσφατη ανάλυσή μας σχετικά με τη μεταφορά ζωντανών ζώων», επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO