Σε συμφωνία με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co LLC ανακοίνωσε ότι ήρθε η Tupperware Brands Corp, η οποία έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο χρεοκοπίας. Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών στόχο έχει να βοηθήσει στην εξερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων. Επιπλέον η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει εντοπίσει πρόσθετες ανακρίβειες σε οικονομικές καταστάσεις που αφορούν προηγούμενες χρονικές περιόδους.

Tupperware: Μεγάλη βουτιά 40% της μετοχής, στα… αζήτητα τα τάπερ

Οι μετοχές της εταιρείας, που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα επιτυχημένα και εξαιρετικής ποιότητας πλαστικά αεροστεγή δοχεία της, υποχώρησαν περισσότερο από 6% στα 1,02 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η Tupperware, με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα, τον Απρίλιο δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, καθώς έχει δεχτεί μεγάλα πλήγματα από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που προσφέρει φθηνότερα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων αλλά και από πλήθος καταστημάτων εστίασης που προσφέρουν δωρεάν κουτιά με τα γεύματά τους.

Eκτίμηση για πτώση στα έσοδα

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει μια «ουσιαστική πτώση» στα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο – εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 280 εκατομμύρια δολάρια έως 290 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Έναν χρόνο νωρίτερα, οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν σε 348,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η Tupperware, η οποία αγωνίζεται να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και την πορεία της ως εταιρεία εν μέσω αύξησης του λειτουργικού κόστους της, διόρισε τον Brian Fox, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Alvarez & Marsal North America LLC, ως επικεφαλής της επιχείρησης αναδιάρθρωσης.

Η εταιρεία άργησε επίσης να στραφεί στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, σε μια εποχή που οι έμποροι λιανικής και τα brands σε όλο τον κόσμο έχουν αξιοποιήσει αυτή την προτίμηση των καταναλωτών να αγοράζουν προϊόντα από την άνεση του σπιτιού τους.

Η Wall Street Journal τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η εταιρεία είχε προσλάβει συμβούλους από τις Moelis & Co, Kirkland & Ellis LLP και Alvarez & Marsal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή