Ένα μοναδικό στο είδος του εργοστάσιο αρτοποιίας στην Ελλάδα εγκαινιάζει BakeHellas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διαθέτοντας τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής αυτού του είδους στη χώρα, παράγοντας μπαγκέτες και χειροποίητα ψωμιά κορυφαίας ποιότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Αυτή η επένδυση σε νέα παραγωγική ικανότητα και η προγραμματισμένη επέκταση σε νέες κατηγορίες αρτοποιίας, όπως τα κρουασάν και τα ντόνατς, θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης της BakeHellas τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσει την ηγετική θέση της στην Ελληνική αγορά προϊόντων αρτοποιίας bake-off».

Οι εγκαταστάσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες εγκαταστάσεις αρτοποιίας και τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας με τον όμιλο La Lorraine Bakery Group.

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες, η BakeHellas αύξησε σταδιακά την παραγωγή κατεψυγμένων μπαγκετών, ciabatta, τοπικών ελληνικών ψωμιών και κέικ στις 2 εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος La Lorraine Bakery Group ήθελε να επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά του στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για να αναπτύξει τις δυνατότητες της αγοράς bake-off, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δύο οικογενειακές εταιρείες, η BakeHellas και ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα και να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής για να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς τους στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς μετόχων της LLBG Guido Vanherpe δήλωσε: “Πιστέψαμε από την αρχή σε μια μεγάλη μελλοντική συνέργεια συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της LLBG και την ισχυρή γνώση της τοπικής αγοράς της BakeHellas. Μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά προσφέροντας περισσότερα μοναδικά προϊόντα αρτοποιίας υψηλής ποιότητας”.

Τέλος ο Μέτοχος και Μέλος Δ.Σ. της BakeHellas Γιώργος Μαυρομάρας τόνισε: “Και οι δύο εταίροι έχουν ισχυρές αναπτυξιακές φιλοδοξίες για το μέλλον, με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο, κυρίως μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα του bake-off και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα κρουασάν και τα ντόνατ”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις