Με το βλέμμα στο πολιτικό μπρα-ντε-φερ για το όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη και σήμερα, αναμένοντας επίσης και τις ανακοινώσεις του πληθωρισμού αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,17% στις 33.561 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,46% στις 4.119 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,63% στις 12.179 μονάδες.JP Morgan: «Αδειάζει» τις ευρωπαϊκές μετοχές – Σύσταση underweight

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν περισσότερο από 6%, ενώ το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημείωσε πτώση 1%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.Από την άλλη, η μετοχή της εταιρείας λογισμικού Palantir σημείωσε άνοδο 23% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ισχυρές προοπτικές για την κερδοφορία του έτους.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, σήμερα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους. Οι προσδοκίες όμως είναι χαμηλές, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιδιώκει η συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με περικοπές δαπανών. Ο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ενώ ο  Μακάρθι, φέρεται να απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια του Λευκού Οίκου για βραχυπρόθεσμη άρση του ανώτατου ορίου χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC, από πηγές πλησίον του γερουσιαστή.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε στο CNBC το απόγευμα της Δευτέρας ότι η αποτυχία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους θα ήταν μια “οικονομική καταστροφή” και οι ρυθμιστικές αρχές δεν βρίσκονται κοντά σε πολιτικές που θα περιόριζαν τις ανοιχτές πωλήσεις μετοχών περιφερειακών τραπεζών.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 1,1 μονάδες σε 89 τον Απρίλιο. Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει τον 16ο συνεχή μήνα κάτω από το 98 στην 49χρονη ιστορία της έρευνας.Σύμφωνα με την έκθεση, το κυριότερο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η ποιότητα της εργασίας που έφτασε στο 24%, ενώ ο πληθωρισμός κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 23%.  “Η αισιοδοξία δεν βελτιώνεται στην Main Street, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένους εργαζόμενους για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας τους”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg. “Ο πληθωρισμός παραμένει κορυφαία ανησυχία για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά δείχνει σημάδια χαλάρωσης”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]