Τη συντήρηση δυνάμεων και την αφομοίωση των επιπέδων επέλεξε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κινήθηκε σε ένα στενό εύρος χωρίς να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,12% στις 1.123,20 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 80 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από πέντε ημέρες αρκετά ελκυστικών κερδών, το ΧΑ χρειαζόταν τη ρευστότητα από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών προκειμένου να έχει «καύσιμα» σε περίπτωση νέων αναταράξεων, είτε τραπεζικών διεθνώς είτε προεκλογικών εγχωρίως. Έχοντας όμως κάποιες στηρίξεις από δεικτοβαρείς τίτλους, κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα, επιτρέποντας παράλληλα και τις μικροδιορθώσεις.

Η αγορά

Αν και υπήρξαν κάποιες αγοραστικές παρεμβάσεις, η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί πάνω από την πρώτη αντίσταση των 1.125 μονάδων, δείχνοντας απροθυμία να αναλάβει περαιτέρω ρίσκα. Ωστόσο, το ταμπλό έδειξε και την απροθυμία πολλών να αφήσουν θέσεις που ενδεχομένως να είναι σε πολύ ελκυστικά επίπεδα, προσδοκώντας πιθανόν ένα pullback που ίσως και να μην έρθει. Μια μέγγενη που σύμφωνα με τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές είναι και ο λόγος που η αγορά μπορεί να συντηρήσει τα επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε, τα σενάρια για το αν θα σχηματιστεί ή όχι η νέα κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Οι πιθανότητες φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι θα χρειαστούν και δεύτερες εκλογές. Αν και αυτές δεν δώσουν όμως κυβέρνηση, η επενδυτική ανασφάλεια λόγω πολιτικής ασάφειας θα αυξηθεί και η αγορά θα το αποτυπώσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Autohellas, Motor Oil και Jumbo ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια. Ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Coca Cola, Titan, Quest και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά οι Μυτιληναίος, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ. Σημαντικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Λάμδα και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών