Μοιρασμένα πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναζητά τις στηρίξεις εκείνες που θα συντηρήσουν το ανοδικό του σερί. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,22% στις 1.124,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προέρχεται από ένα ανοδικό σερί πέντε ημερών, το οποίο όμως προσέθεσε σχεδόν 40 μονάδες, αλλά πολύ καλές αποδόσεις σε αρκετούς τίτλους. Και η ελκυστικότητα αρκετών αποδόσεων είναι τέτοια που είναι δύσκολο να αντισταθούν τα περισσότερα χαρτοφυλάκια που δεν θέλουν να εκτεθούν στον εκλογικό κίνδυνο που ούτως ή άλλως υπάρχει, επιβεβαιώνοντας τους περισσότερους αναλυτές που έχουν εκτιμήσει ότι μέχρι τις εκλογές το trading που θα κυριαρχήσει είναι το βραχυπρόθεσμο.

Στο ταμπλό

Βέβαια, το ταμπλό δείχνει και την απροθυμία πολλών να αφήσουν θέσεις που ενδεχομένως να είναι σε πολύ ελκυστικά επίπεδα, προσδοκώντας πιθανόν ένα pullback που ίσως και να μην έρθει. Μια μέγγενη που σύμφωνα με τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές είναι και ο λόγος που η αγορά μπορεί να συντηρήσει τα επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola και Alpha Bank δίνουν στηρίξεις στην αγορά, όπως και το θετικό πρόσημο σε Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Titan, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, αυξημένες είναι οι πιέσεις σε Σαράντη, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Eurobank και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών