Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις διακυμάνσεις όμως να είναι περιορισμένες και τη νευρικότητα έκδηλη, καθώς ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Pierre-Olivier Gourinchas, προειδοποίησε ότι η πρόσφατη τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 7.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,13% στις 15.931 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,43% στις 7.408 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να ανησυχεί για τις πρόσφατες αναταράξεις στον τραπεζικό τομέα, παρά τις ενέργειες των αρχών των ΗΠΑ και της Ελβετίας για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών υπό την εποπτεία τους, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Pierre-Olivier Gourinchas.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, πρόσθεσε ότι “η ιστορία δεν έχει τελειώσει” και ότι οι τράπεζες της ΕΕ δεν είναι απρόσβλητες από τα προβλήματα, όσο το μπλοκ δεν προχωρά περαιτέρω στην ολοκλήρωση των μηχανισμών που συζητούνται εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση των χρεοκοπημένων τραπεζών.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Halifax για τον δείκτη τιμών κατοικιών. Η ετήσια αύξηση των τιμών των κατοικιών ήταν χαμηλότερη από το μέγεθος του Μαρτίου που ήταν 1,6%.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές των κατοικιών στη χώρα μειώθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο. Η μέση τιμή κατοικίας διαμορφώθηκε στις 286.896 λίρες Αγγλίας τον αναφερόμενο μήνα.

“Σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων που σταδιακά μεταδίδονται σε όσους επαναϋποθηκεύουν τις τρέχουσες συμφωνίες σταθερού επιτοκίου, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια περαιτέρω καθοδική πίεση στις τιμές των κατοικιών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους”, σχολίασε η Kim Kinnaird, διευθύντρια της Halifax Mortgages.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές