Γκρινιάρηδες, ζηλιάρηδες και αυταρχικούς θεωρούν τους εαυτούς τους οι Γερμανοί, σύμφωνα με έρευνα. Ως βασική αιτία της κακής τους διάθεσης κατονομάζουν την πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα όπως ο πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά χρεώνουν τη δυσθυμία τους και στον καιρό. Πιστεύουν μάλιστα ότι την καλύτερη διάθεση στην Ευρώπη έχουν οι Δανοί, οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Norstat για λογαριασμό του περιοδικού «Playboy», το 58% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν τη διάθεση τόσο των ιδίων όσο και των συνανθρώπων τους «όχι και τόσο καλή» έως «πολύ κακή», ενώ το 46% εκτιμά ότι μια από τις βασικές αιτίες για τη γκρίνια του είναι «το κυρίαρχο σύστημα αξιών» που περιλαμβάνει «σκληρούς παράγοντες επιτυχίας όπως η διεκδίκηση», οι οποίοι, όπως λένε, «είναι πιο σημαντικοί από ό,τι οι πιο ήπιοι παράγοντες, όπως η καλή συμπεριφορά ή η γοητεία».

«Καμπανάκι» από τον κλάδο των χύμα προϊόντων στη Γερμανία

Οι Δανοί έχουν την πιο καλή διάθεση

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το 38% αναγνωρίζει στοιχεία δογματισμού και φθόνου στον χαρακτήρα του, τα οποία, όπως λένε, είναι μάλλον εντονότερα στους Γερμανούς από ό,τι σε άλλους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με το 54% των ερωτηθέντων, οι Δανοί έχουν την καλύτερη διάθεση μεταξύ των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί (45%) και οι Ολλανδοί (34%).

Η διάθεση των Γερμανών επηρεάζεται αρνητικά κυρίως από προβλήματα όπως ο πληθωρισμός (64%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (58%), η πολιτική κατάσταση (45%), η συζήτηση σχετικά με τα φύλα (45%), η κλιματική αλλαγή (42%) οι προσωπικές ατυχίες (39%) και οι καιρικές συνθήκες (32%). Το 36% πιστεύει ότι η ευημερία στη Γερμανία είναι σε φθίνουσα πορεία, αλλά την ίδια στιγμή ένα 35% εκτιμά ότι οι Γερμανοί παραπονούνται υπερβολικά, αν και το επίπεδο ευημερίας τους είναι πολύ υψηλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή