Μπορεί η Credit Suisse να χρεοκόπησε και να απορροφήθηκε από τη UBS την έτερη μεγάλη ελβετική τράπεζα μέχρι την κατάρρευση της πρώτης, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλός της δεν κρίνεται μάλλον υπαίτιος για την πορεία της τράπεζας. Έτσι όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη, η Ούρλιχ Κέρνερ θα ενταχθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της UBS, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία απορρόφησης της Credit Suisse.

Σύμφωνα με τη UBS οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες αναμένεται να διευθετηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι αρχικά θα διαχειρίζεται τις δύο ξεχωριστές εταιρείες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, με κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να συνεχίζει να λειτουργεί τις δικές του θυγατρικές και τα υποκαταστήματα, ενώ το διοικητικό και το εκτελεστικό συμβούλιο της UBS θα έχουν τη συνολική ευθύνη για τον ενοποιημένο όμιλο.

Ο Κέρνερ, ο οποίος ανέλαβε την προβληματική Credit Suisse τον Ιούλιο του 2022 και ξεκίνησε αμέσως μια στρατηγική αναμόρφωση με στόχο να αναστρέψει μια κατάσταση με χρόνιες ζημίες και αποτυχημένες διαχειρίσεις κινδύνου, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο.

«Με τις γνώσεις του και για τους δύο οργανισμούς, θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και της εστίασης στον πελάτη της Credit Suisse, υποστηρίζοντας παράλληλα τη διαδικασία ολοκλήρωσης (της συγχώνευσης)», αναφέρει στη δήλωσή της η UBS.

Ο βετεράνος της UBS Τοντ Τάκνερ θα είναι ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, αντικαθιστώντας τη Σάρα Γιάνγκγουντ, η οποία αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα λειτουργεί με πέντε επιχειρηματικά τμήματα, επτά λειτουργίες και τέσσερις περιφέρειες εκτός από την Credit Suisse, με την καθεμία να εκπροσωπείται από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου που θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Σέρτζιο Ερμότι.

Σύμφωνα με τον Ερμότι, αυτή είναι μια «κομβική στιγμή για την UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο. Μαζί θα εδραιώσουμε και θα εκπροσωπήσουμε το ελβετικό μοντέλο χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο, ένα μοντέλο που είναι κεφαλαιουχικό, λιγότερο εξαρτώμενο από την ανάληψη κινδύνων και βασισμένο στη σταθερότητα και την υψηλή εξυπηρέτηση», επισημαίνει σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή