Την αναστολή των γυρισμάτων για το prequel της σειράς Game of Thrones λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ο συγγραφέας George R.R. Martin.

Χόλιγουντ: Ο πραγματικός κίνδυνος για τους συγγραφείς από την εισβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Η απεργία των συγγραφέων έχει ξεκινήσει. Κανείς δεν το ήθελε – κανένας συγγραφέας με λίγη λογική, ούτως ή άλλως – αλλά οι παραγωγοί και τα στούντιο, τα δίκτυα και οι streamers δεν μας έδωσαν καμία επιλογή», έγραψε ο Martin.

«Το δωμάτιο της συγγραφικής ομάδας του A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, έκλεισε για όλη τη διάρκεια [των κινητοποιήσεων]. Ο [συγγραφέας] Ira Parker και το απίστευτο επιτελείο των νεαρών ταλέντων του συμμετέχουν στην απεργία», προσθέτει μεταξύ άλλων ο Martin.

Ο ίδιος εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του σημειώνει: «Δεν είμαι στο Λος Άντζελες, επομένως δεν μπορώ να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις όπως έκανα το 1988, αλλά θέλω να δηλώσω την πλήρη και πλήρη και αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μου στο Guild».

Η πρώτη απεργία συγγραφέων εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ από τις 2 Μαΐου.

Το Writers Guild of America (WGA), το συνδικάτο των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συγγραφέων, ζητά να περιοριστεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη συγγραφή σεναρίων.

Από την πλευρά τους, τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, τα οποία πασχίζουν να αποκαταστήσουν την κερδοφορία των υπηρεσιών streaming και να αντισταθμίσουν τα μειούμενα διαφημιστικά έσοδα, απορρίπτουν την πρόταση και δέχονται να συζητούν θέματα τεχνολογίας με τους συγγραφείς μία φορά τον χρόνο.

Αν και το θέμα της AI δεν περιλαμβάνεται στα κύρια αιτήματα της WGA, τα οποία εστιάζονται στην αποζημίωση των συγγραφέων για τις υπηρεσίες streaming, η συζήτηση για το ρόλο της νέας τεχνολογίας θα καθορίσει το μέλλον της ψυχαγωγίας τις επόμενες δεκαετίες.

Η τελευταία φορά που οι συγγραφείς έκαναν απεργία ήταν το 2007. Το Χόλιγουντ «παρέλυσε» για 100 ημέρες, κοστίζοντας στην οικονομία της Καλιφόρνια περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Πόσο θα διαρκέσει η απεργία; Δεν έχω ιδέα. Ίσως τα μέλη του AMPTP να συνέλθουν αύριο και να προσφέρουν κάποιες ουσιαστικές παραχωρήσεις, και το όλο θέμα μπορεί να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα στοιχημάτιζα σε αυτό, ωστόσο. Έχω περάσει πολλά από αυτά από τότε που άρχισα να γράφω για πρώτη φορά για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο το 1986. Η απεργία του 1988, η πρώτη στην οποία συμμετείχα, διήρκεσε 22 εβδομάδες, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Χόλιγουντ. Η απεργία 2007-2008, η πιο πρόσφατη, διήρκεσε 100 ημέρες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Τα θέματα είναι πιο σημαντικά, imnsho, και δεν έχω δει ποτέ το Guild τόσο ενωμένο όσο είναι τώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus