Πιστό στην πλάγια γραμμή που χαράσσει από χτες είναι και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα, παρά τις πιέσεις που παραμένουν σε αρκετούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.126,45 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οριακά υψηλότερα

Αν και πολλοί τίτλοι εμφανίζουν κόπωση μετά από έξι ημέρες ανόδου, το ΧΑ δεν χάνει τις στηρίξεις του, οι οποίες το κρατούν από χτες στα τρέχοντα επίπεδα. Η θετική στάση αναμονής άλλωστε ήταν ένα σενάριο που είχε και τις μεγαλύτερες πιθανότητες λόγω προεκλογικής περιόδου, με την εγχώρια αγορά να αναλώνεται σε επιλογές τίτλων προκειμένου να μεγιστοποιήσει την απόδοση της.

Η Morgan Stanley

Πάντως και σήμερα, η Morgan Stanley εξήρε τις προοπτικές του ελληνικού Χρηματιστηρίου, δηλώνοντας παραμένει overweight, καθώς, όπως σημειώνει, η ελληνική είναι η προτιμώμενη αγορά μεταξύ των οικονομιών της Ευρώπης. Η οικονομία υπεραποδίδει έναντι της οικονομίας της ευρωζώνης, κάτι θεωρεί ότι θα συνεχιστεί και το 2023 και το 2024. Επιπλέον, κοιτάζοντας τις προηγούμενες αναβαθμίσεις στις αναδυόμενες αγορές, σχολιάζει ότι η πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα τους επόμενους μήνες μπορεί να στηρίξει την τρέχουσα δυναμική.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Motor Oil, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΛΠ, Quest, Alpha Bank και ΟΤΕ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών