Την απόφαση να «παγώσει» τις αμοιβές σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης για φέτος έλαβε η Microsoft, προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος σε περίοδο έντονης οικονομικής αβεβαιότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των περικοπών που έγιναν στις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella σε εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε ανέφερε ότι η παραπάνω κίνηση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τις επενδύσεις που δρομολογεί η εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Blockchain: Goldman Sachs και Microsoft συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός κοινού δικτύου

Ο κ. Nadella πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών στους ωρομίσθιους υπαλλήλους ενώ τόνισε ότι θα διατηρηθεί το πρόγραμμα επιβράβευσης και απονομής μετοχών αν και ψαλιδισμένο.

«Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση ελαφρά, αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες», είπε ο Nigella στο σημείωμά του. «Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής ζήτησης, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πάντως προκειμένου να θωρακίσουν τα οικονομικά τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης έχουν προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης.

Η Microsoft ποντάρει αρκετά στην τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας επένδυσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν μειώσει και περικόψει τα έξοδά τους σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση και έχουν προσπαθήσει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης.

Έρευνα

Πρόσφατη έρευνα της Goldman Sachs προέβλεψε ότι η πρόοδος στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αυξήσει το ετήσιο παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 7% σε βάθος χρόνου 10 ετών εξαιτίας της αυξημένης παραγωγικότητας. Θα μπορούσε όμως να προκαλέσει «σημαντική αναστάτωση» στο εργατικό δυναμικό, με έως και 300 εκατ. θέσεις εργασίας να είναι δυνητικά εκτεθειμένες στην αυτοματοποίηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων

Digital Realty: Η υπηρεσία ServiceFabric διαθέσιμη στο Athens Data Center Campus
Τεχνολογία |

Κόμβος συνδεσιμότητας cloud η Ελλάδα με την υπηρεσία ServiceFabric

Οι πελάτες που φιλοξενούνται στα κέντρα δεδομένων της Digital Realty στην Αθήνα, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν πρόσθετες υπηρεσίες διασύνδεσης με χαμηλή καθυστέρηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα