Με αρκετές πιέσεις από το τραπεζικό μέτωπο, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει τη διορθωτική του πορεία σήμερα, αφήνοντας τη ζώνη των 1.120 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,42% στις 1.117,72 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 12 εκατ. ευρώ, εξαιτίας ενός πακέτου στον ΟΤΕ, αξίας 6,8 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η μη προσθήκη της μετοχής της Πειραιώς στον δείκτη Standard του MSCI να ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, όμως η επιβεβαίωση που ήρθε χτες τα μεσάνυχτα προκαλεί σήμερα κάποια νευρικότητα στον κλάδο. Έναν κλάδο όμως που είχε υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα, και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε διορθωτική πορεία από χτες.

Καλώς ή κακώς όμως η αγορά έχει μπροστά της να διαχειριστεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα που αφήνει πολλά σενάρια ανοιχτά και αυτό από μόνο του εντείνει τη νευρικότητα. Το διακύβευμα βέβαια δεν είναι η μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς, αλλά η βραχυπρόθεσμη, καθώς ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα χρειαστεί για να αρχίσει και πάλι το κυβερνητικό έργο να βρίσκει ρυθμούς.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Autohellas, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΟΤΕ, Λάμδα, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών