Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τις επενδυτικές διαθέσεις να επηρεάζονται από τα νέα σύννεφα που συγκεντρώθηκαν πάνω από τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες, αλλά και από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

Wall Street: Άντεξε στην πτώση και πάλι ο Nasdaq

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε την ημέρα στις 7256,7 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,66% και ο Kosdaq σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,39% εν όψει των στοιχείων για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν όλες χαμηλότερα. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,68% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,41%.

Η Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 αντιστάθηκε στην περιφερειακή τάση και σημείωσε άνοδο 0,9%, κλείνοντας στις 29.388,3 μονάδες. Ο Topix σημείωσε επίσης άνοδο 0,64% και έκλεισε στις 2.096,39 μονάδες, καθοδηγούμενος από τις μετοχές του κλάδου της υγείας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ωστόσο, η μετοχή του ιαπωνικού επενδυτικού γίγαντα, υποχώρησε πάνω από 4% μετά την αποκάλυψη ότι οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 7,18 δισ. δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, με το Vision Fund να καταγράφει ζημίες ρεκόρ ύψους 32 δισ. δολαρίων (4,3 τρισ. γιεν).

Την ίδια ώρα, οι ιαπωνικές εταιρείες αναμένεται να σημειώσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων 31 ετών, με τους μέσους μισθούς να αυξάνονται κατά 3,89% το 2023, σύμφωνα με έρευνα της Nikkei σε 308 ιαπωνικές εταιρείες.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 90% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα αυξάνουν και τους βασικούς μισθούς, σημειώνοντας ότι το προηγούμενο υψηλό των μισθολογικών αυξήσεων αντανακλά “ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες” αντί της τρέχουσας στενότητας που παρατηρείται στην ιαπωνική αγορά εργασίας.

Η δημοσκόπηση έρχεται αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίασή της τον Απρίλιο τόνισε την ανάγκη μεταρρύθμισης των “οικονομικών και μισθολογικών δομών” της, ώστε οι αυξήσεις των μισθών να κινούνται σύμφωνα με την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές