Να περιορίσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες τους προσπαθούν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν θετικό τόνο, την ώρα όμως που οι ανησυχίες για το όριο χρέους των ΗΠΑ παραμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των οικιακών αγαθών να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.759 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,45% στις 15.906 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,81% στις 7.441 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Άντεξε στις πιέσεις ο Nikkei

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Societe Generale ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, αν και οι μετοχές της κινούνται ελαφρώς υψηλότερα. Τα καθαρά κέρδη του γαλλικού τραπεζικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,1 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023.

Από την άλλη, η γερμανική Allianz υποχωρεί κατά 1,5%, καθώς δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματα της, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε αύξηση κερδών κατά 329%. Η σύγκριση όμως δεν είναι σωστή, αφού τα περυσινά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από πρόστιμα και διακανονισμό για ένα από τα αμερικανικά της ταμεία.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS). Σε μηνιαία βάση, το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές