Ο διευθύνων σύμβουλος της Luminar Technologies, Όστιν Ράσελ θα αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Forbes Global Media Holdings σε μια συμφωνία που αποτιμά τον εκδότη επιχειρηματικών ειδήσεων σε σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ράσελ και της Integrated Whale Media Investments (IWM), την Παρασκευή.

Ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας αυτοκινήτων συμφώνησε να αποκτήσει το 82% του Forbes, το οποίο περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα της εταιρείας που ανήκει στην οικογένεια Forbes, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ράσελ δεν πρόκειται να εμπλακεί στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας, ενώ η ανακοίνωση σημειώνει ότι το κεφάλαιο για την εξαγορά είναι ανεξάρτητο από το μερίδιό του στη Luminar. Έτσι, παραμένει ασαφές πώς ο Ράσελ θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ως μέρος της συμφωνίας, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal, η μητρική IWM του Forbes με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία και θα διατηρήσει επίσης μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Το Forbes θα προσθέσει επίσης ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία που θα αποτελείται από Αμερικανούς ειδικούς μέσων ενημέρωσης, τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

«Είναι σωστό που τώρα μέσω αυτής της συναλλαγής, ένας πραγματικός καινοτόμος και οραματιστής Όστιν Ράσελ θα είναι ο νέος διαχειριστής της μάρκας», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του Forbes, Μάικ Φέντερλε. Ο Στιβ Φορμπς, πρόεδρος και αρχισυντάκτης του Forbes Media, θα συνεχίσει να συμμετέχει στην εταιρεία.

Το Forbes, ένα από τα παλαιότερα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδίδει το ομώνυμο εμβληματικό περιοδικό του που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια αναγνώστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.