Δέσμη μέτρων για την συγκράτηση του πληθωρισμού και την στήριξη του πέσος ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αργεντινής, η οποία περιλαμβάνει προσαρμογές των επιτοκίων, περισσότερες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος και ταχύτερη συμφωνία με τους πιστωτές.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες, αλλά επίσημη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η αύξηση θα είναι 600 μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το επιτόκιο στο 97%.

Αργεντινή: Θα πληρώνει τις εισαγωγές από την Κίνα σε γιουάν και όχι σε δολάρια

Η χώρα της Νότιας Αμερικής παλεύει να μειώσει τον πληθωρισμό που έφτασε το 109% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. Αντιμετωπίζει επίσης πτώση της εμπιστοσύνης στο πέσο και μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων που απειλούν τα οικονομικά της κυβέρνησης.

Η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει επίσης την παρέμβασή της στην αγορά συναλλάγματος και θα διπλασιάσει το σχέδιο υποτίμησης του νομίσματός της, δήλωσε το υπουργείο. Η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χορήγηση κεφαλαίων στο ταμειακά ταλαιπωρημένο έθνος θα επιταχυνθεί επίσης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντεζ επιδιώκει να θέσει υπό έλεγχο την οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν εξασθενημένη υποστήριξη για το κυβερνών περονιστικό κόμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή