Προχωρούν οι συνομιλίες με τον Κογκρέσο για το ζήτημα της αύξησης του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες δύο μέρες θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες.

«Νομίζω ότι προχωρούν, είναι δύσκολο να πω. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο κρίσης», είπε στους δημοσιογράφους στην βάση Andrews. «Θα γνωρίζουμε περισσότερα τις επόμενες δύο ημέρες», είπε.

ΗΠΑ: Ποιες πολιτείες θα πληγούν περισσότερο εάν σκάσει η «βόμβα» του χρέους [γράφημα]

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι και άλλους ηγέτες του Κογκρέσου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Οι ηγέτες είχαν ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση την Παρασκευή για να αφήσουν το προσωπικό να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Οι βοηθοί του Μπάιντεν και του Μακάρθι άρχισαν να συζητούν τρόπους περιορισμού των ομοσπονδιακών δαπανών, καθώς οι συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της κυβέρνησης ύψους 31,4 τρισ. δολαρίων για την αποφυγή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας σέρνονται προς τα εμπρός, ανέφερε το Reuters.

Το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι μπορεί να ξεμείνει από χρήματα μέχρι την 1η Ιουνίου, εκτός αν οι νομοθέτες άρουν το ανώτατο όριο χρέους της χώρας.

Το αμερικανικό χρέος στο τραπέζι των συνομιλιών των ΥΠΟΙΚ της G-7

Αυξάνεται η αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία. Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση αλλά και προειδοποίηση των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της G-7, οι  οποίοι ολοκλήρωσαν την τριμερή συνάντηση τους στη Νιιγκίτα της Ιαπωνίας, η οποία επισκιάστηκε από το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι υπεύθυνοι χάραξης παγκόσμιας πολιτικής – οι οποίοι είναι ήδη απασχολημένοι με τις χρεοκοπίες των αμερικανικών τραπεζών και τις προσπάθειες μείωσης της εξάρτησης από την Κίνα – αναγκάζονται τώρα να αντιμετωπίσουν μια πιθανή χρεοκοπία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή