Στο σύστημα αναγγελιών στα τρένα της Αυστρίας «τρύπωσαν» δύο άνδρες και άρχισαν να μεταδίδουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και ομιλίες του Χίτλερ, αφήνοντας «άναυδους» τους επιβάτες αλλά και τους εργαζόμενους.

«Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν» τρίτα πρόσωπα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρείας σιδηροδρόμων ÖBB, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα όπου γεννήθηκε ο δικτάτορας.

Δύσκολη αναμέτρηση

Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τραίνου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τραίνο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν και της Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρείας.

Η Αυστρία, που προσαρτήθηκε στο γερμανικό Γ΄Ράιχ το 1938, έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους παγκοσμίως κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και των νεοναζιστικών δράσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω