Ξεκόβει κάθε κουβέντα ο Ντάιμον, σχετικά με την πρόθεση της JPMorgan να εξαγοράσει και άλλη τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με το CNBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι πιθανό η JPMorgan να αποκτήσει άλλη τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την εξαγορά της First Republic με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης.

Τζέιμι Ντάιμον: Η «αίθουσα πολέμου» και οι «κεραυνοί» κατά Τραμπ

«Απίθανο», ήταν η κοφτή απάντηση του Dimon σε έναν μέτοχο που ρώτησε για εξαγορές κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η αναταραχή στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο δείχνει ότι δεν αρκεί απλώς η συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, πρόσθεσε οΝτάιμον.

Οι επενδυτές της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ «πίεσαν» τον Ντάιμον και τους διευθυντές του με ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική της τράπεζας, τις θέσεις σε πολιτικά ζητήματα και τη χρήση εργαλείων AI, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Η συμφωνία για την First Republic

Όπως σημειώνουν οι FT, η συμφωνία για την First Republic ήταν διαφορετική από αυτές που αφορούσαν τις Silicon Valley Bank και Signature Bank, τις δύο τράπεζες που κατέρρευσαν στις αρχές Μαρτίου, αλλά παρόμοια ως προς το ότι επρόκειτο για άλλη μια ad hoc λύση στα προβλήματα του κλάδου.

Όλες οι καταθέσεις αναλήφθηκαν από την JPMorgan, γεγονός που σήμαινε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να κηρύξει την τράπεζα «συστημικό κίνδυνο» για να προστατεύσει τις καταθέσεις πάνω από το όριο εγγύησης των 250.000 δολαρίων.

Ταυτόχρονα, η JPMorgan εξασφάλισε μια συμφωνία επιμερισμού των ζημιών με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για να αποφύγει οποιοδήποτε πλήγμα από τα πιο προβληματικά δάνεια στα βιβλία της First Republic.

Και παρόλο που κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έπαιξαν λιγότερο σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις απ’ ό,τι στην περίπτωση της SVB, η συμφωνία επετεύχθη μετά από έντονες συζητήσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Wall Street.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή