Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ παρακολουθούν και το θρίλερ με την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,79% – υπερβαίνοντας το ψυχολογικό επίπεδο των 30.000 μονάδων. Ο Topix σημείωσε άνοδο 0,2%, καθώς οι ιαπωνικές μετοχές εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1990.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άλμα 1,9%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,45%, με τις μετοχές των ορυχείων να ηγούνται των απωλειών.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,23% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,18%. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε επίσης κατά 0,55%.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης μισθών στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ο δείκτης τιμών μισθών αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση.

Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης μισθολογικών τιμών της χώρας αυξήθηκε κατά 0,8%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση 0,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε κατά 1,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση. Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τις προσδοκίες που υπήρχαν για ανάπτυξη 0,7% σε ετήσια βάση από δημοσκόπηση του Reuters. Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4%, επίσης υψηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,1%.

Επίσης, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας προσγειώθηκε στο 95,9 τον Μάρτιο, μειωμένος κατά 0,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αναθεωρημένη έκθεση που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας (METI).

Ο δείκτης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές