Μικτά ήταν τα πρόσημα που κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο γερμανικός DAX παρείχε κάποιες στηρίξεις την ώρα που οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ενώ παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,15%, με τον κλάδο των τροφίμων να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,36% στις 7.723 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 15.951 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,09% στις 7.399 μονάδες.

Βλέπει «φως» για το όριο χρέους η Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Commerzbank υποχώρησαν κατά 5%, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 92%, αφού ανήλθαν στα 0,46 ευρώ. Τα έσοδα ανήλθαν σε 2,7 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τα 2,8 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο του 2022.

Από την άλλη, η Siemens κέρδισε 2,5%, καθώς αύξησε τις προσδοκίες της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της για το σύνολο του έτους, αφού κατέγραψε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία επωφελήθηκε από την άμβλυνση των συμφορήσεων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, στο 7% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ τον Απρίλιο του 2023, από 6,9% τον Μάρτιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο ρυθμός ήταν 7,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 8,1% τον Απρίλιο του 2023, από 8,3% τον Μάρτιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 8,1%.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει την Κυριακή στον Λευκό Οίκο μετά τη σύνοδο κορυφής της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στην Ιαπωνία, για να προσηλωθεί στις σκληρές συνομιλίες για το δημόσιο χρέος, και αποφασίζοντας να μην μεταβεί στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο αμερικανός πρόεδρος και η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση πρέπει γρήγορα να καταλήξουν σε συμφωνία για την άρση του κινδύνου μιας άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης