«Θα πω αυτό που θέλω να πω ακόμα κι αν η συνέπεια είναι να χάσω χρήματα». Αυτό είπε απερίφραστα ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο CNBC μετά τη συνέλευση των μετόχων της Tesla στο Τέξας, υπεραμυνόμενος των tweet του για τον Τζορτζ Σόρος και για τους πυροβολισμούς στο Τέξας.

Ιλον Μασκ: Η νέα CEO του Twitter ίσως φέρει την προσήλωσή του στην Tesla

Ο πολυσχιδής Μασκ, γνωστός για το γεγονός ότι δεν διστάζει να προκαλεί με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του, μίλησε για πολλά: από την Tesla και το Τwitter μέχρι την οικονομία των ΗΠΑ και την Κίνα.

Η Fed

Για την Fed είπε ότι θα μειώσει πολύ αργά τα επιτόκια όταν η οικονομία επιβραδυνθεί και ότι αυτό θα πλήξει την κατανάλωση. «Μπορείτε να σκεφτείτε την αύξηση του επιτοκίου της Fed ως ένα πεντάλ φρένου για την οικονομία, ειλικρινά», είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ. «Κάνει πολλά πράγματα πιο ακριβά. Έτσι, εάν η πληρωμή του αυτοκινήτου ή η υποθήκη του σπιτιού σας απορροφά περισσότερο από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, τότε έχετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα».

To Twitter

Σε σχέση με την εξαγορά του Twitter και τι περιμένει είπε μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία Community Notes του Twitter κόστισε στο 40 εκατομμύρια δολάρια όταν δύο μεγάλοι πελάτες μείωσαν τις διαφημιστικές τους δαπάνες μετά από παρατηρήσεις της κοινότητας που τους κατηγορούσαν για παραπλανητική διαφήμιση.

Υποστήριξε επίσης ότι όταν έκλεισε η εξαγορά, το Twitter είχε αρνητικές ετήσιες ταμειακές ροές 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα. «Η αναλογία που χρησιμοποιούσα ήταν σαν να με τηλεμεταφέρουν σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε ταραχή κατευθυνόμενο προς το έδαφος με τους κινητήρες να φλέγονται και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν…», περιέγραψε.

Για το ChatGPΤ

Για τη συμμετοχή του στις πρώτες μέρες του OpenAI του ChatGPΤ είπε ότι το έκανε μόνο επειδή ήθελε μια μη εμπορική εναλλακτική στην αυξανόμενη κυριαρχία της Google στην τεχνητή νοημοσύνη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοσκοπικές ρίζες της.

Πρόσθεσε ακόμη πως δεν είναι πλέον φίλος με τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Λάρι με αποκάλεσε “ειδήμονα” επειδή ήμουν υπέρ της ανθρώπινης συνείδησης αντί της μηχανικής συνείδησης».

Η Tesla

Σε ό, τι αφορά την Tesla, o Μασκ προέβλεψε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για την εταιρεία  από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών. Αλλά πρόσθεσε ότι η Tesla θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πληροφόρηση που έχει σε πραγματικό χρόνο όποτε το ζητήσει, ώστε να προσαρμόζει αποτελεσματικά τις τιμές.

Μίλησε ακόμη και για το τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία εάν η Κίνα έκανε μια κίνηση για να ελέγξει την Ταϊβάν λέγοντας: «Η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία. Θα ήταν σαν να προσπαθείς να χωρίσεις σιαμαία.  Αυτή είναι η σοβαρότητα της κατάστασης. Και είναι πραγματικά χειρότερο για πολλές άλλες εταιρείες από ό,τι για την Tesla. Εννοώ, δεν είμαι σίγουρος πού θα πάρετε ένα iPhone, για παράδειγμα».

O Μπάιντεν

Ο ιδρυτής της Tesla αναφερόμενος στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ είπε ότι πιστεύει πως ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές τίμια, ωστόσο θεωρεί ότι έγινε έστω και κάποια μικρή νοθεία. Είπε επίσης ότι ψήφισε τον Μπάιντεν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του, λέγοντας «μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο για πρόεδρο».

Για την τηλεργασία

Τέλος, μιλώντας για τις συνήθειές του και τον τρόπο που δουλεύει ο Ίλον Μασκ είπε ότι ξεκουράζεται μόνο δύο ή τρεις ημέρες τον χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη μέρα. Σε σχέση με την τηλεργασία υποστήριξε ότι είναι άδικο να δουλεύουν από το σπίτι όσοι ασχολούνται με υπολογιστές, τη στιγμή που εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και εργοστάσια πρέπει να δουλεύουν από τον φυσικό χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης