Παραδόθηκε στο κοινό προς χρήση η πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, στη σχολή Προβατά, η οποία κατασκευάστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ενώ το καλοκαίρι θα παραδοθεί και η δεύτερη, η οποία βρίσκεται στο Παλατάκι.

Γιώργος Καραγιάννης: Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και η Κρήτη αποκτά τον νέο ΒΟΑΚ που της αξίζει

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής και το προηγούμενο διάστημα είχαν παραδοθεί σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

Στα βασικά τους χαρακτηριστικά, οι πεζογέφυρες είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες για να είναι προσβάσιμες από όλους.

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε: «Είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή του Χαϊδαρίου και ευρύτερα για τη Δυτική Αττική γιατί πρώτον η πεζογέφυρα έχει τεράστια αξία για τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους. Είναι σημαντικό να νιώσουν ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και φροντίζει να μπορούν να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αθηνών με ασφάλεια. Επιπλέον, εξασφαλίσαμε προσβασιμότητα με ανελκυστήρες για να μπορούν να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικες, κάτι που αποτελεί αυτονόητα υποχρέωση και καθήκον μας. Μάλιστα, στο τέλος του καλοκαιριού θα παραδώσουμε και την δεύτερη πεζογέφυρα στο Παλατάκι και έτσι θα ολοκληρωθεί ένα συνολικό έργο 5 πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Και παρόλο που ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μικρός σε σχέση με τα έργα που υλοποιούμε στο υπουργείο Υποδομών, έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί τέτοια έργα αναβαθμίζουν τις γειτονιές και αυτή η περιοχή της Αττικής τα χρειάζεται.

Δεύτερον, μόνο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει και υλοποιεί έργα άνω των 6 δισ. στην Αττική. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε πολύ στενά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δείξαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Δυτική Αττική.

Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον ύψους 550 εκατ. ευρώ, τη σύμβαση για το Θριάσιο που υπέγραψα πριν λίγες ημέρες ύψους 650 εκατ. ευρώ, τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω με αναβάθμιση του Κόμβου Σκαραμαγκά που είναι ένα βήμα πριν την δημοπράτηση και τα αντιπλημμυρικά έργα που στο μεγαλύτερο τμήμα τους αφορούν την Δυτική Αττική.

Τρίτον δεν μπορώ να μην αναφέρω την πολύ στενή και αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Περιφέρεια και συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το έργο που κάνουμε συνολικά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να συνεχιστεί γιατί τα έργα υποδομής, ανήκουν σε όλους τους πολίτες και αποτελούν πραγματική επένδυση στο μέλλον, ειδικά της νέα γενιάς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές