Την απόφαση να μειώσει τους χώρους που καταλαμβάνουν τα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο έλαβε η Uber.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην οικονομία διαμοιρασμού προσφέροντας υπηρεσίες μετακίνησης σχεδιάζει να παραχωρήσει το ένα τρίτο των κεντρικών της γραφείων σε τρίτους για μίσθωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία βρίσκεται σε προκαταρκτικές επαφές για να εκμισθώσει χώρους 24.990 τετραγωνικών μέτρων στα κτήρια που απαρτίζουν το «στρατηγείο» της.

Markus Villig: Ο Εσθονός ιδρυτής της Bolt που «κέρδισε» την Uber στο γήπεδό της

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε πάντως πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτύπωμά της στην πόλη, ούτε και τους χώρους που διαθέτει για τους εργαζομένους της.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υβριδική εργασιακή μας προσέγγιση, η οποία δίνει έμφαση στην προσωπική συνεργασία και συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε τους υπαλλήλους στην πανεπιστημιούπολη του Mission Bay», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν πληγεί σφόδρα από την τηλεργασία και την ύφεση που διανύει ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την τοπική οικονομία.

Σε ανάλογες κινήσεις μείωσης των κεντρικών τους γραφείων προχώρησαν και οι Meta (Facebook) Salesforce, Lyft και φυσικά και η Airbnb, η οποία επίσης σχεδιάζει να υπομισθώσει μέρος των κεντρικών της γραφείων. Μάλιστα, ο CEO της Airbn μιλώντας πρόσφατα για το μοντέλο τηλεργασίας που εφαρμόζει ανέφερε ότι επιτρέπει στους υπαλλήλους του να εργάζονται από οπουδήποτε χωρίς καμία περικοπή, εάν μένουν στις χώρες καταγωγής τους.

Θεωρεί μάλιστα ότι δουλεύοντας εξ αποστάσεως είναι πιο παραγωγικοί. Κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη. Τα δυο τελευταία χρόνια που εφαρμόζει το σύστημα της τηλεργασίας η εταιρεία είχε την πλέον παραγωγική χρονιά στην ιστορία της

Σύμφωνα με στοιχεία της CBRE Group, το ποσοστό των κενών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 29,4% το πρώτο τρίμηνο. Μια επίδοση μεταξύ των χειρότερων στις ΗΠΑ.

Τα σχέδια υπεκμίσθωσης της Uber αναφέρθηκαν νωρίτερα από το CoStar News. Εκπρόσωποι της Alexandria Real Estate Equities Inc., ιδιοκτήτης της έδρας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή